Dynamic Boat Services

Outboard motor onderhoud, reparatie & service

Dynamic Boat Services. Het bedrijf voor services, onderhoud & reparatie aan inboard- en outboard motoren!

Beste Watersport.

Het watersportseizoen begint weer!

Na een warme winterperiode is het tijd om de boot weer te water te laten en eens onder de wintertent te kijken. Ook de outboard- en inboard motor mogen weer gestart worden.
Zorg bij het starten van de inboard motor dat er voldoende (schone!) diesel in de tank zit, alle benodigde afsluiters open staan, peilen of er olie in de motor zit en de accu goed vol is.
Bij de outboard motor is het van belang nieuwe benzine te gebruiken, een volle accu bij een elektrisch startende outboard motor en peilen op olie in het carter (via het oliepeilstokje).
Heeft de motor afgelopen winter een onderhoudsbeurt gehad, dan gaan we er vanuit dat u zorgeloos weg kunt varen.
Mochten er onverwacht toch startproblemen zijn neem dan contact op met Dynamic Boat Services zodat onze monteur u uit de probleem kan helpen.

Hieronder nog een aantal tips voor het begin, tijdens en eind van het vaarseizoen.

Een stilstaande outboard motor heeft ook onderhoud nodig.

Een outboard motor die het hele seizoen niet gebruikt wordt maar wel achter de boot hangt heeft het zwaar. Anodes die worden aangevreten en oxidatie dat de motor kan aantasten. Het is daarom noodzakelijk de motor regelmatig te inspecteren en zo nodig onze monteur in te schakelen voor tijdig onderhoud.

Controleer regelmatig het olie peil van uw outboard motor.

De meeste essentiële onderdelen van de outboard motor hebben smering nodig. Goede motorolie en staartolie is daarom belangrijk, maar belangrijker nog is het regelmatig controleren van de olie. Deze kan verouderd zijn of, bij oudere motoren, verbruikt worden door de motor.
Het is daarom van belang elk jaar de olie bij te laten vullen of te laten verversen.
Ook pakkingen, zoals die bij de staartolie afdichting, raken regelmatig beschadigd of verouderd waardoor er water in de staart kan komen. Dit kan in de winterperiode, tijdens de vorst, voor grote problemen zorgen. Dynamic Boat Services vervangt bij een onderhoudsbeurt altijd de pakking van de staartolie afdichting. 

Motoren Dynamic Boat Services

Bij het verversen van de .motorolie en staartolie gebruiken we de, door de motorfabrikant, voorgeschreven oliën. Zowel van Yamaha, Mercury, Johnson en Suzuki hebben we de originele onderdelen en oliën in het assortiment

Vaar nooit op oude benzine.

Een van de meest voorkomende storingen aan het begin van het vaarseizoen wordt veroorzaakt door (oude) brandstof. Brandstof is doorgaans “slechts” twee maanden houdbaar, bovendien trekt de ethanon die in de benzine zit vocht aan waardoor bacteriën snel en makkelijk kunnen groeien.
Deze bacterie-groei zorgt voor een verstopte carburateur en kan zelfs onherstelbare schade aanrichten.

Tip. Aan het einde van het seizoen benzine over? Giet dit over in de benzine tank van je auto! Heb je aan het begin van het seizoen nog benzine van het vorige seizoen? Vaak kun je dit ook prima in een benzine auto gebruiken. Anders inleveren bij de dichtstbijzijnde milieustraat.

Laat uw outboard motor onderhouden & repareren door een gecertificeerde monteur.

Voor reparatie en onderhoud van uw outboard motor bent u bij ons aan het juiste adres. Dynamic Boat Services beschikt over een gecertificeerde monteur, een eigen werkplaats en een mobiele werkplaats. U kunt bij ons terecht voor outboard motoren van Yamaha, Mercury, Suzuki, Evinrude, Johnson, Honda en Mariner. Staat uw outboard motormerk hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Dankzij ons goede netwerk binnen de watersport werken we uitsluitend met originele onderdelen en oliën van de betreffende outboard motoren.

Outboard motoren

Voor klanten die héél weinig varen gedurende het seizoen, hebben we de kleine winterbeurt. Bij deze beurt worden er een aantal werkzaamheden achterwege gelaten, waardoor de kosten veel lager uitvallen, als die van onze complete grote winterbeurt zoals die door de fabrikant van de motor wordt voorgeschreven. Met de kleine winterbeurt controleren (of vervangen) we de belangrijkste componenten.
Het is raadzaam om na een kleine beurt het jaar erop een grote beurt te laten geven.

Service op locatie mogelijk

Reiskosten: uurtarief + € 0,50 per km.

Specificatie van de uit te voeren werkzaamheden bij winterservice: 

 (Tenzij de fabrikant anders voorschrijft).

Kleine winterbeurt:

 • Olie in staartstuk verversen
 • Alle draaipunten doorsmeren
 • Carburateur en benzinepomp spoelen
 • Brandstofsysteem en inbouwtank leegmaken
 • Schakelmechanisme controleren/afstellen
 • Proefdraaien en afstellen in testtank of met oordoppen
 • Blok inwendig conserveren


extra bij 4-takt:

 • Motorolie verversen
 • Smeeroliefilter reinigen/vernieuwen

 

Grote winterbeurt:

Als kleine winterbeurt, met als extra:

 • Bougie’s controleren/vernieuwen en ontsteking controleren
 • Koeling controleren
 • Anode(s) reinigen/vernieuwen
 • Motorblok controleren op brandstof- en waterlekkage
 • Schroef de- en monteren, as invetten   


extra bij 4-takt:

 • Motorolie verversen
 • Smeeroliefilter reinigen/vernieuwen
 • Klepspeling controleren/afstellen 
 • Tandriem controleren